WORKSHOP GRIEKS SPREKEN
Home English  Deutsch  Nederlands

Tijdens deze taal en cultuurweek leer je het Dimotiki (Dimos = Volk); de Griekse omgangstaal die de meerderheid van het Griekse volk spreekt en schrijft. De Griekse taal heeft een lange en rijke geschiedenis en het alfabet verschilt van het alfabet dat wij gebruiken. Maar dit krijg je razendsnel onder de knie. Kennis van het Griekse alfabet is een voorwaarde om te kunnen schrijven, lezen en natuurlijk zelfstandig gesprekken in het Grieks te kunnen voeren. Natuurlijk hoort er ook een klein stukje Griekse geschiedenis, kunst en cultuur bij.

De taalcursus bestaat uit spraak-, luister- en schrijfoefeningen. Natuurlijk behandelen we ook praktische onderwerpen zoals de weg vragen, boodschappen doen, naar de apotheek gaan etc. In de week zijn trouwens ook meerdere momenten waarop je dit in de praktijk zelf kan oefenen. Het benodigde lesmateriaal krijg je in Poros en is in de prijs inbegrepen. Er zijn woordenboeken aanwezig, maar het is aan te bevelen om eigen woordenboeken mee te nemen.

Na aanmelding nemen we contact met je op, om het startniveau in te kunnen schatten, zodat de inhoud van de cursus naadloos aansluit op je kennis. Tijdens deze week gaan we ook genieten van Poros en omgeving; lekker wandelen, excursies naar Poros stad en Aigina, Ydra of Epidavros, genieten van het Griekse buitenleven en de mogelijkheid om op vrije momenten het eiland zelf te ontdekken.

Meer informatie, zoals prijs, data en dag-tot-dag programma vindt u in dit pdf-bestand voor de Griekse Taalles week. Recensies en meer informatie over deze unieke taalvakantie kun je ook vinden bij Grieks in Twente