WORKSHOP FOTOGRAFIE
met topfotograaf John van Helvert

Home English  Deutsch  Nederlands

U bent op zoek naar een buitenkans, kunt goed omgaan met uw fotocamera maar wil er graag toch wat meer uithalen. Fotografie staat hoog op uw lijstje met favoriete hobby's, Zuid-Europa roept warme gevoelens bij u op en deze winter was u niet van plan om zich te laten kisten door het Noord-Europese klimaat. In dat geval is deze fotoworkshop echt iets voor u.

In de warme sferen van het pittoreske Griekse eiland Poros verzorgt John van Helvert de laatste week van November een fotoworkshop van 7 dagen. Tijdens deze week zal hij proberen u allerlei aspecten van het fotografie vak uit te leggen en bij te brengen. Technieken, camera instellingen en handigheidjes die u daarna zelf in een inspirerende omgeving in praktijk gaat brengen.

De meeste dagen kennen een aantal vaste elementen zoals techniek, compositie, praktijkoefeningen en uiteraard cursistenvragen. Echter door de altijd verschillende ochtend -en of middagexcursie is geen enkele dag hetzelfde. In en om het eiland neemt John u mee naar allerlei interessante en leuke plekken die voor iedere cursist iets uitdagends te bieden hebben. Leidend element voor de dagindeling en de excursies is het aanwezige natuurlijke licht, dat in de loop van de dag veranderd, en daardoor een bepalende factor kan zijn bij veel buitenopnames.

U neemt uw eigen handmatig instelbare digitale camera mee (incl. laptop en eventueel andere toebehoren) waarmee u al allerlei mooie foto's heeft gemaakt. Van u wordt verwacht dat u goed met uw camera overweg kunt. Enige kennis van belichting is zeker een pré maar geen noodzaak. Uiteraard is het handig als u zelf een laptop bij u heeft waarmee u de gemaakte foto's kunt bewerken zodat u deze later aan de medecursisten kunt tonen. Vrijwel iedere avond is er de mogelijkheid foto's m.b.v. een beamer aan de groep te laten zien.

De kosten van deze week bedrag 895 Euro pp, uitgaande van 2 personen per appartement (single supplement is 195 euro). Overnachting, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen bij de prijs. Ook dagexcursies op het eiland, een zeiltocht rond het eiland, een excursie naar buureiland Hydra, en een bezoek aan een citrusboomgaard zijn inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de vlucht naar Athene, en de transfer van Athene naar het eiland Poros en weer terug na afloop. Informeer naar de mogelijkheden als u deze onderdelen ook graag bij ons wilt boeken. Meer informatie vindt u in het pdf-bestand Workshop fotografie.