NEORION Home English  Deutsch  Nederlands

Neorion is de andere woonwijk buiten Poros stad. Er zijn wat minder faciliteiten maar daar staat tegenover dat men altijd een prachtig uitzicht heeft. Neorion staat bekend om de vele restaurants, stranden en watersportfaciliteiten, etc. Een regelmatige busdienst zorgt voor de verbinding met Poros Stad.

Wanneer je de weg vanuit Poros Stad naar de marinebasis volgt en over de 'Canali' brug gaat en dan direct linksaf slaat en de strandweg volgt dan heb je de richting van Neorion gekozen. Je komt langs allerlei appartementen en na zo'n 200 m. zie je hotel Theano aan je rechterhand en restaurant Spiros aan je linker. Rijdt je door dan kom je langs een hele reeks stranden, een aantal grote hotels, en kom je uiteindelijk in Russian Bay. Ga je nog verder dan beland je op de ringweg rond het eiland

Neorion is populair bij de Grieken zelf die al vaker op Poros zijn geweest en ook bij de bewoners van Poros. Het is er wat rustiger als in Poros stad. Daar staat tegenover dat de stranden er prachtig zijn, de restaurants er een onverwachte hoge kwaliteit bieden tegen een scherpe prijs en er een ruime keus is aan verschillende kleine en middelgrote stranden.