DE HAVEN VAN POROS Home English  Deutsch  Nederlands

Poros is beroemd om haar natuurlijke gevormde haven, de haven van Poros was vroeger ook al populair. Een groot aantal zeilboten dat door de Griekse wateren vaart doet op zijn minst éénmaal de vriendelijke haven van Poros aan. Ferryboten, draagvleugelboten en allerlei andere type boten dat passagiers en/of voertuigen vervoeren, stoppen in de haven van Poros. Speciaal tussen 10.30u en 12:00u is het één en al activiteit waarvan men van al zittend onder het genot van bijv. een ijskoffie op één van de vele terrasjes heerlijk kan genieten.

Het natuurlijk beschermde gebied dat de haven aan de westkust van Poros vormt, in de richting van Neorion, is tevens een ideale trainingsplek voor de kano en kajak school van Poros. Op de olympische Spelen van 2008 won Dimitris Mougios uit Poros een zilveren medaille bij de lichtgewicht scull dubbel voor mannen!

Er zijn 2 jachthavens voor zeilboten in Poros. De oudste en meest bekend ligt aan de oostzijde, uitgerekt langs de kade. De nieuwe jachthaven is een paar jaar geleden aangelegd aan de westzijde. Beide plekken zijn uitgerust met moderne aanlegplekken met water en electriciteitsvoorzieningen. Naast de nieuwe jachthaven aan de bevindt zich de traditionele haven van Poros waar alle grote motorjachten aanleggen en soms een 3- of 4-master.

In het voorjaar, in de eerste of tweede week van Mei, wordt elk jaar een grote internationale boatshow op Poros gehouden. Liefhebbers van motorjachten mogen deze show eigenlijk niet missen!