GALATAS Home English  Deutsch  Nederlands

Het vaste land begint voor de eilandbewoners bij Galatas. Dat is de plek waar alle taxibootje om de 10 minuten naar toe varen. Daar is ook de haven van de vaste ferydiensten tussen Poros en het vaste land. Galatas is een vriendelijk stadje maar duidelijk minder toeristisch als Poros. Het aantal bewoners ligt rond de 1500 mensen waarvan een groot aantal toch op de een of andere manier met Poros verbonden is. Galatas valt onder de gemeente Troizinias.

Galatas herbergt vele bedrijfjes die voor service en onderhoud van alle bedrijfjes op Poros zorgen. Er staan overigens ook een aantal hotelletjes en er is ook een prachtig Spa hotel aan de kustweg. De restaurantjes bieden vaak een uitgebreid menu voor een prima prijs. Ook hier spreekt men over het algemeen goed engels, alhoewel de meeste gasten toch van griekse origine zijn.

Voor een tochtje over de Pelopponnesos is Galatas altijd het vertrekpunt. Je kunt er een auto huren of je vertrekt met de bus naar je bestemming. Van hieruit gaar er ook bussen naar Athene. Omdat deze slechts een of twee keer per dag vertrekken is het aan te bevelen van te voren naar de vertrektijden bij KTEL Galatas te informeren, zodat je niet net komt als de bus vertrokken is en blijkt dat de volgende dag de eerstvolgende bus vertrekt. Een taxiritje naar Athene is uiteraard ook mogelijk, alleen zullen de kosten daarvoor waarschijnlijk iets hoger zijn als voor een busrit.