HET STADJE POROS Home English  Deutsch  Nederlands

Poros heeft een typisch eiland stadscentrum, met nauwe doorgangetjes, witgeverfde trappen alom, geen enkel huis dat gelijk is aan een ander en overal vriendelijke mensen. De ruine van een windmolen is een populaire bestemming voor de bezoekers evenals de kloktoren waarheen veel mensen de weg zelf door de nauwe straatjes van Poros proberen te ontdekken.

In het centrum staat de kerk van Sint Georgios aan het centrale plein waar tevens een aantal winkels in een traditionele stijl hun producten verkopen, zoals tassen en wanddoeken gewoven op een traditioneel weefgetouw bij Ergani. Als je de kans hebt is het zeker aan te raden zelf op ontdekkingstocht te gaan door de nauwe en gezellige straatjes van Poros. Ook de gereedschapswinkel van de gebroeders Pavlou op het centrale plein is zeker een bezoekje waard. De weg kwijt raken is er niet bij, ook al laat je orienteringsgevoel je soms wel eventjes in de steek.

Als je de weg naar boven blijft volgen kom je vanzelf in de bossen die de heuvels van Sferia bedekken. Hier vindt je de oude molen die vroeger de meel voor de bewoners van het eiland maalde. In het voorjaar kunt je hier ook heerlijk genieten van alle geuren en de kleuren van bloemen en planten die de meeste mensen in hun tuintjes hebben staan.