DE STRANDEN Home English  Deutsch  Nederlands

Poros heeft allerlei stranden op het grotere eiland Sferia. Als je bij de Canali brug (vanuit Poros komend) links richting Neorion gaat, passeer je eerst het strand bij 'Mikro Neorio', en even verder over de heuvel tref je het prachtige strand van 'Megalo Neorio'. Het strand dat je daarna tegenkomt is het romantische 'Love Bay' en als je dat voorbij bent kun je het strand bij 'Russian Bay' niet meer missen.

Als je bij de 'Canali' brug stopt (Poros Stad ligt achter je) dan zie je rechts het grote strand 'Canali beach'. Rijdt je nu rechtdoor dan ga je richting Monastiri, en kom je onderweg langs het ruime en langgerekte strand bij Askeli. Vervolg je de kustweg dan kom je uiteindelijk bij het strand onder het klooster. Dit is Monasteri Beach. Het aantal restaurantjes dat je hier vindt is helaas wat verminderd, maar de Grieken zeggen dat de zee hier het schoonst is.

Aan de 'achterkant' van het eiland ligt ook nog een prachtig strand met een voor veel mensen moeilijk uit te spreken naam: 'Vagionia Beach'. Vrij omgezet naar het Nederlands lijkt het woord 'Vajonja' er nog het meest op. Dit strand is niet zo makkelijk te bereiken, maar is mede daarom voor veel gasten een juweeltje onder de stranden van Poros.