ASKELI Home English  Deutsch  Nederlands

Askeli is een kleine woonwijk op Poros met alle faciliteiten om self supporting te kunnen zijn. Askeli heeft haar eigen supermarkten, restaurants, stranden, barretjes, fiets- en scooterverhuur, watersportfaciliteiten, etc. Een regelmatige busdienst zorgt voor de verbinding met Poros Stad. Gedurende de zomer is het ook mogelijk een taxi boot naar Poros Stad te nemen.

Wanneer je de weg vanuit Poros Stad naar de marinebasis volgt en over de 'Canali' brug gaat, rechts houdt en de weg bergopwaarts volgt dan heb je de richting van Askeli gekozen. Je gaat daarna over de heuvel en langs hotel Golden View en zodra je de bocht neemt bij Hotel New Aegli zie je rechts voor je een vrij langgerekt zandstrand. Dit is Askeli Beach, in de zomer erg populair bij de jongere gasten.

Aan het einde van het strand bevindt zich aan de linkerkant een weg die landinwaarts gaat (naast de Aegean Village appartementen). Als je deze weg inslaat ontdek je na 40 meter de Odyssey Suites aan je linkerhand. Rijdt je door dan kom je langs fiets- en bromfietsverhuur, 2 ruime supermarkten en wat andere winkeltjes.