VERHUUR VERVOERMIDDELEN Home English  Deutsch  Nederlands

Hoe kom je van A naar B op het eiland en daarbuiten. De 'Poriotes' (bewoners van Poros) gebruiken zelf heel veel hun scooter en soms de auto. Eigenlijk is het eiland veel te klein om de auto te gebruiken en loop je al snel tegen parkeer problemen aan als je naar het stadje wil of naar Askeli of Neorion. Populair onder de gasten voor een ritje rond het eiland zijn de vierwielers ook wel de quads genoemd. Deze zijn bij de meeste bromfietsverhuurbedrijfjes wel te vinden en kosten zo rond de 20 euro per dag (vergeet niet een rijbewijs zodat je kunt aantonen dat je ervaring hebt). De fietsliefhebbers komen ook aan hun trekken want overal zijn ook mountainbikes te huren, de prijzen variëren van 3 tot 5 Euro per dag.

Voor de excursies op het vaste land is het aan te bevelen een auto te huren. Je kunt met een scooter uiteraard ook een heel eind komen, maar als er iets misgaat dan is de verhuurder vaak niet zo blij als je hem vertelt dat je motorpech ergens op het vaste land hebt. En het is ook vervelend voor jezelf want voordat de service bij je kan zijn moet ook hij eerst de ferryboot nemen. Op Poros zelf zijn geen auto's te huren, deze vindt je wel in Galatas. Een kleine auto kost 25 Euro per dag.

Bij de watersportbedrijven kun je soms een waterscooter huren, maar dit is meestal maar voor een korte tijd, net als een surfplank of een klein zeilbootje. Een grote zeilboot kan ook gehuurd worden, zie voor meer info bij onze partner Greek Sails.