DAGTRIP NAAR HYDRA Home English  Deutsch  Nederlands

Hydra is zo'n eiland dat wereldberoemd is en ook bij de jetset geen onbekende vakantiebestemming is. Het is één van de weinige eilanden waar je geen gemotoriseerd vervoer vindt en het enige vervoermiddel een paard of ezel is. Dit maakt een verkenningstocht door het stadje een stuk unieker. Hydra heeft allerlei bezienswaardigheden waaronder een aantal musea, het beeld 'Boy on a dolphin' (uit de gelijkanmige film met Sophia Loren) en aantal kloosters aan de achterkant van het eiland.

Je komt op Hydra door er met de draagvleugelboot naar toe te varen, dit kan een aantal keren per dag vanuit Poros. Je kunt er ook naar toe rijden met de auto en deze bij de haven parkeren van waaruit er regelmatig taxiboten naar het eiland varen. Verder zijn er een aantal cruiseboten die aanlegen op het pittoresque eiland. Wie op zoek is naar een zandstrand zal dit op Hydra niet aantreffen, er zijn wel allerlei uitsparingen in de rotsen gemaakt waarvan je in de verkoelende zee kunt duiken.

Hydra staat ook bekend om de vele boetiekjes. Er zijn vele plekjes waar je unieke en handgemaakte kleding aantreft. Nog interessanter zijn de talrijke bijouxwinkeltjes waar je originele zilveren en gouden ringen, armbanden, horloges, halskettingen, oorbellen en andere sieraden in de etalages en vitrines kunt vinden.