DAGTRIP NAAR AEGINA Home English  Deutsch  Nederlands

Aegina is het grootste en meest bekende eiland in de Saronische Golf. Het is de laatste jaren sterk gegroeid en soms lijkt het wel op een buitenwijk van Athene. Er wonen ongeveer 11.000 mensen op het eiland en een aantal Atheners heeft hier hun tweede woning om bij te komen van de hectiek van Athene. Er is een regelmatige veerdienst vanuit Piraeus naar Aegina.

Het eiland staat wereldwijd bekend om de pistachenoten die er vandaan komen. Tijdens oogsttijd kun je er zakken met zeer verse pistachenootjes kopen en liggen de nootjes soms zelfs langs de kant van de weg. Verder zijn er een aantal kleine dorpjes te ontdekken op het eiland, wat al aangeeft dat niet alles op loopafstand is. Daarom is er een regelmatige busdienst vanuit de haven die je naar de verschillende plekken brengt, uiteraard kun je ook een taxi nemen om op de plek van je bestemming te komen.

Musea en andere bezienswaardigheden zijn er ook in Aegina. Een interessante plek voor de cultuurminnaars is bijvoorbeeld de tempel van Afaia en het Nektarius klooster. Maar ook bij de ruïnes op de Kolona-heuvel en het archeologisch museum aan de voet van deze heuvel komen de liefhebbers van de Griekse oudheid aan hun trekken. Ook moeten we de Griekse filosoof Plato niet vergeten, hij kwam uit Aegina. Jaarlijks komen er vele mensen naar Aegina om zijn woonplaats te zien.