WANDELEN OP POROS Home English  Deutsch  Nederlands

Het gebied dat bekend staat als de Saronische Golf bevindt zich dicht bij Athene en langs de kustlijn van Attica en de Peleponnessos. De Saronische Golf is één van de mooiste gebieden in Griekenland, en vormt een prachtige omgeving voor wandeltochten het gehele jaar door. Poros, maar ook omringende eilanden zoals Aegina, Hydra en Spetses en het vulkaan schiereiland Methana bieden een schitterende variëteit aan natuur en omgeving die uitnodigen voor heerlijke wandeltochten.

Er zijn (nog) geen vaste wandelweken geprogrammeerd.Het voorjaar en najaar zijn echter de beste tijd voor heerlijke wandeltochten in de omgeving. Wandelen kan uiteraard ook in de zomer maar dan is een vroege start aan te bevelen in verband met de soms hoge middagtemperaturen voorbij de 40 graden Celsius.

Wij nodigen speciaal groepen, 50 plussers of alleenstaanden uit, om deel te nemen aan onze wandelactiviteiten. Uiteraard zijn ook personen in andere leeftijdscategorieŽn welkom. Al wandelend ontdek je de over het algemeen bosrijke omgeving, waarbij sommige wandeltrajecten ook goed voor het wat intensievere 'nordic walking' gebruikt kunnen worden. Ons gevariëerde pallet aan wandeltochten biedt beide wandelmogelijkheden. Meer informatie vindt je in dit pdf-bestand over wandelen op Poros.